Valio Profeel och Wasa knäcke

Idag hämtade vi ut ytterligare två produkter som vi fått sms-kuponger på.

Först ut att bli testad var en ny yoghurt från Valio, en med extra mycket protein (7 g/100 g). Den vi testade var i smaken jordgubb/blåbär. Förpackningen innehöll två byttor om 150 gram vardera, kcal-innehållet var 65 kcal/100 g.

När vi öppnade förpackningen luktade yoghurten gott av jordgubbe. När vi smakade gillade dock varken jag, Ronja, eller Björn smaken. Den smakade konstgjort och typ som om man försökt dölja något äckligt genom att smaksätta det. Någon smak av blåbär fanns inte där över huvud taget. Konsistensen var lite stabbig. Det som var bra med yoghurten var att den innehöll mycket protein. Priset på yoghurten var 16 kronor för en förpackning med totalt 300 gram. Jämförbart med andra yoghurtar som finns. Vi kommer dock inte att köpa denna, då den smakade äckligt.
Yoghurten får noll poäng av Björn och en poäng av Ronja, för att den trots allt innehåller extra protein, som ju ska vara mättande. Smaken var ingenting att hänga i julgranen.

Den andra produkten vi testade var en ny smak som Wasa knäcke kommit med på sina bars. Smaken hette cream cheese and chocolate.
Både jag, Ronja och Björn gillade denna smaken. Chokladgeggan i mitten smakade gott och knäckebrödet hade en god, mild smak. Björn tyckte att chokladgeggan smakade gott av hasselnöt. I varje förpackning finns två bars och i varje bar är där 79 kcal. En förpackning med två bars kostar ca 8 kronor.
Wasa knäckebaren får en trea i betyg av Björn. Den var god, men inget som mättar mig, säger han.
Av Ronja får baren också en trea, smaken var god, knäckebrödet kanske mest för att det var väldigt länge sen jag åt knäckebröd. Chokladgeggan var också god, men detta är ingen produkt jag kommer att köpa, det är inget jag normalt sett äter. Det var gott, men jag känner inget större behov att att köpa denna produkt.


//Ronja och Björn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0