Nytt x 4
Nu så! Nu har vi hunnit med att smaka en del nya saker igen.
Först ut är ännu en ny variant av bröd som Ronja bakat och Björn smakat. Detta brödet bakade jag på ungefär samma sätt som det förra äpple- och lökbrödet, förutom att jag bakade det i en limp-form istället för som scones.
Björns omdöme om detta brödet var att scones-brödet var godare eftersom det var krispigt och att det var mer smak på det än på detta nya. Ronjas omdöme efter att bara ha sett och inte smakat är att detta nya brödet ser väldigt saftigt och gott ut, men så återstår det att se med smaken.
Björns poäng blir tre poäng.
Limemarinerad rostbiff
Både ikväll och igårkväll har vi ätit finmiddag här på Löjtnant Granlunds väg, nämligen rostbiff. För första gången testade vi att marinera köttet i lime, vi tog alltså en massa lime och pressade dem och rev skalet av dem.
Våran bedömning av detta smaktest blev dock att det var gott och roligt att testa, men det blev inte någon favoritmarinerad för någon av oss. Det smakade dock mycket lime av köttet och det blev saftigt. Vi använde en ny marinad-spruta som vi nyss köpt för att marinera köttet, den är grym, ett bra köp!
Ronjas och Björns betyg på limemarinaden blir en trea. Ingen favoritmarinad, men helt okej!
Vindruvschips
Idag testade jag för första gången att torka vindruvor i ugnen, eftersom här finns ett lass. Jag hade dom dock inne lite för länge eller så tyckte de värmen blev för hög när jag tillagade hasselbacks-potatis samtidigt, för de blev inte något russinliknande av dem, utan de blev chips haha.
De smakade väl lite vindruvor, men mest smakade de typ kol och det knastrar mellan tänderna när man äter dem. Men - frisk vågat, hälften vunnet. Nästa gång får jag väl ta kortare tid.
Betyget på dessa chips blir väl sisådär 2,5 poäng.
Oliver med chili från Fontana
Dessa är det Björn, oliv-älskaren, som testat. Hans omdöme blir att oliverna från början smakade mycket chili, de första, men sen tappade de mycket i smak, tyvärr. De var väldigt mjuka jämfört med andra oliver, vilket är negativt, man vill ju ha lite tuggmotstånd.
Priset på dessa oliver är högre än de vanliga oliver Björn brukar äta, han minns dock inget exakt pris. En burk är på 350 gram.
Björns betyg på dessa oliver blir en trea och han kommer inte att köpa dem igen.
//Ronja och Björn
Först ut är ännu en ny variant av bröd som Ronja bakat och Björn smakat. Detta brödet bakade jag på ungefär samma sätt som det förra äpple- och lökbrödet, förutom att jag bakade det i en limp-form istället för som scones.
Björns omdöme om detta brödet var att scones-brödet var godare eftersom det var krispigt och att det var mer smak på det än på detta nya. Ronjas omdöme efter att bara ha sett och inte smakat är att detta nya brödet ser väldigt saftigt och gott ut, men så återstår det att se med smaken.
Björns poäng blir tre poäng.
Limemarinerad rostbiff
Både ikväll och igårkväll har vi ätit finmiddag här på Löjtnant Granlunds väg, nämligen rostbiff. För första gången testade vi att marinera köttet i lime, vi tog alltså en massa lime och pressade dem och rev skalet av dem.
Våran bedömning av detta smaktest blev dock att det var gott och roligt att testa, men det blev inte någon favoritmarinerad för någon av oss. Det smakade dock mycket lime av köttet och det blev saftigt. Vi använde en ny marinad-spruta som vi nyss köpt för att marinera köttet, den är grym, ett bra köp!
Ronjas och Björns betyg på limemarinaden blir en trea. Ingen favoritmarinad, men helt okej!
Vindruvschips
Idag testade jag för första gången att torka vindruvor i ugnen, eftersom här finns ett lass. Jag hade dom dock inne lite för länge eller så tyckte de värmen blev för hög när jag tillagade hasselbacks-potatis samtidigt, för de blev inte något russinliknande av dem, utan de blev chips haha.
De smakade väl lite vindruvor, men mest smakade de typ kol och det knastrar mellan tänderna när man äter dem. Men - frisk vågat, hälften vunnet. Nästa gång får jag väl ta kortare tid.
Betyget på dessa chips blir väl sisådär 2,5 poäng.
Oliver med chili från Fontana
Dessa är det Björn, oliv-älskaren, som testat. Hans omdöme blir att oliverna från början smakade mycket chili, de första, men sen tappade de mycket i smak, tyvärr. De var väldigt mjuka jämfört med andra oliver, vilket är negativt, man vill ju ha lite tuggmotstånd.
Priset på dessa oliver är högre än de vanliga oliver Björn brukar äta, han minns dock inget exakt pris. En burk är på 350 gram.
Björns betyg på dessa oliver blir en trea och han kommer inte att köpa dem igen.
//Ronja och Björn
Kommentarer
Trackback