Fylld lök och plommon- och vindruvspaj

Massa lök i kylskåpet ledde till att vi smakade ännu en rätt vi aldrig lagat tillsammans innan, men som Ronja varit sugen på att testa ett tag. Denna rätten var då alltså fylld lök.

Jag gjorde så att jag skalade sex stycken lökar, kokade dem mjuka, vilket tog ca tio min. Så lät jag dem svalna och skar så av toppen och tryckte ut innanmätet ur dem. Sedan fyllde jag dem med blandfärs, som jag kryddat med svartpeppar, salt, mynta, chili och basilika. Så lade jag ostskivor på toppen och så in i ugnen i femton minuter.

Denna rätt tyckte vi båda två var en god och väldigt mättande rätt, det var dock inte riktigt lika gott som fylld aubergine eller fylld paprika, tyckte vi båda två. Men dock en väldigt god middag. Löken blev söt och god efter att ha kokats och varit i ugnen, en väldigt mild smak.

Av Ronja får rätten tre och en halv poäng i betyg. Det var en god middag och dessutom med ett fint utseende med de fyllda söta lökarna, det höjer betyget. Det var dock ingen wow-rätt. Ronja åt rätten med lite ketchup, Björn hade hemgjorda pommes, oliver och barbeque-sås till.

Av Björn får rätten fyra poäng. Det var gott, annorlunda. Löken tappade mycket i smak. Jag gillar den smaken lök brukar ha annars, men denna rätten var god.


Plommon- och vindruvspaj

Denna pajen bakade Ronja, men den smakades av Björn. Han tycker den var för söt, men annars var den god.



//Ronja och Björn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0