Fylld aubergine och vår version av moussaka!
Idag testade vi två nya maträtter - fylld aubergine och moussaka! För att göra fylld aubergine gröpte vi ur köttet ur änden på auberginerna och satte in den i ugnen i ca en timme. Sedan fyllde vi dem med stekt blandfärs, stekt purjolök och gullök, stekta champinjoner samt krossade tomater. Ovanpå la vi sedan några skivor ost. Sedan fick det åka in i ugnen igen i ca en kvart, så de blev varma och osten smälte.
Denna rätt testade vi för första gången och det blev en hit som vi kommer att göra om, säger både Ronja och Björn.
För att göra vår version av moussaka la vi in tunnt skivad aubergine samt gojset från inuti de fyllda auberginerna i ugnen i ca en timme. Sen varvade vi aubergine-skivor med samma fyllning som i de fyllda auberginerna, la på ost och så in i ugnen så den blev varm och osten smälte. Även detta var något vi båda gillade väldigt mycket. Kryddorna vi använde till båda rätter var salt, svartpeppar, chili samt mynta. Vi åt sedan med grönsallad, creme fraiche (Ronja) samt balsamico och whiskeysås (Björn).
Detta kommer vi att göra om, rätterna får en femma i betyg.
//Ronja och Björn
Denna rätt testade vi för första gången och det blev en hit som vi kommer att göra om, säger både Ronja och Björn.
För att göra vår version av moussaka la vi in tunnt skivad aubergine samt gojset från inuti de fyllda auberginerna i ugnen i ca en timme. Sen varvade vi aubergine-skivor med samma fyllning som i de fyllda auberginerna, la på ost och så in i ugnen så den blev varm och osten smälte. Även detta var något vi båda gillade väldigt mycket. Kryddorna vi använde till båda rätter var salt, svartpeppar, chili samt mynta. Vi åt sedan med grönsallad, creme fraiche (Ronja) samt balsamico och whiskeysås (Björn).
Detta kommer vi att göra om, rätterna får en femma i betyg.
//Ronja och Björn
Kommentarer
Trackback