Naoussa Boutari, grekiskt rödvin 13,5%
Till kvällens middagskött och ugnsrostade rotfrukter öppnade vi en ny flaska vin. Denna flaska inhandlades på en liten, dammig, nattöppen bensinmack någonstans vid gränsen mellan Tyskland och Polen för några månader sen. Spännande! Såhär tyckte vi:
Ronja:
När vi öppnade flaskan tyckte jag det luktade vin, gott, inte så jättemycket, men det luktade iaf vin. Lite friskare och ljusare om man jämför med Amarone-vinet vi öppnade igår. Men det smakade ändå vin. Till utseendet hade detta vin också en ljusare, röd färg. Så, ja, fräsch, lite mer bärigt, men ändå med lite syra. Gott! Detta vinet får 3,75 poäng.
Björn:
Det andra rödvinet på kort tid. Man kan börja tro att jag är en vinälskare. Börjar jag bli det? Drack lite av vinet vi smakade igår samtidigt och även det vinet smakade bättre idag, liksom detta grekiska. Tror att båda dessa vinerna är viner som man tycker bättre om efter flera provsmakningar. Vinet kändes fylligt, blev visserligen väldigt torr i munnen av det, men det går att åtgärda. Vinet var gott, jag ger det 3 poäng. (Och det är mycket bra när det gäller vin från min sida.)
//Ronja och Björn
Ronja:
När vi öppnade flaskan tyckte jag det luktade vin, gott, inte så jättemycket, men det luktade iaf vin. Lite friskare och ljusare om man jämför med Amarone-vinet vi öppnade igår. Men det smakade ändå vin. Till utseendet hade detta vin också en ljusare, röd färg. Så, ja, fräsch, lite mer bärigt, men ändå med lite syra. Gott! Detta vinet får 3,75 poäng.
Björn:
Det andra rödvinet på kort tid. Man kan börja tro att jag är en vinälskare. Börjar jag bli det? Drack lite av vinet vi smakade igår samtidigt och även det vinet smakade bättre idag, liksom detta grekiska. Tror att båda dessa vinerna är viner som man tycker bättre om efter flera provsmakningar. Vinet kändes fylligt, blev visserligen väldigt torr i munnen av det, men det går att åtgärda. Vinet var gott, jag ger det 3 poäng. (Och det är mycket bra när det gäller vin från min sida.)
//Ronja och Björn
Kommentarer
Trackback