Lakritspuck, GB

Igårkväll till efterrätt blev det en glass som vi varit sugna på att testa länge, nämligen GB:s lakritspuck. Vi köper aldrig glass och denna fick vi sms-kupong på, så därför vet vi inte priset. Glassen var iallafall på 60 gram och kcal-innehåll är 160 kcal i en glass. Såhär tyckte vi om den:

Ronja:
Oooooh... amsimums! Jag gillar denna! Först och främst gillar jag kcal-innehållet, 160 kcal i en glasspinne är inte helt uppåt väggarna-jättemycket, tycker jag utan helt okej. Den var ganska liten, men det är lagom tycker jag, många glasspinnar/strutar är för stora, tycker jag. Så det tycker jag är super. Sen smaken och doften då. När vi tog av papperet och luktade på glassen tycker jag den luktade salmiak, saltlakrits, det luktade gott. När vi däremot sen smakade på glassen tyckte jag den smakade sötlakrits, men det var också gott! Jag lät min halva ligga och smälta litegrann innan jag åt den och då blev kanterna mjuka och goda och det var jättegott när man tog en tugga med två kanter + innehåll... mums! Supergott med kombinationen sötlakrits och vaniljglass. Inuti glassen var där svarta lakritsränder, men de tyckte jag inte smakade så mycket. Detta är absolut en glass jag kan tänka mig att köpa flera gånger! Supergott med den tunna lakritschokladen, som man väl inte kan få på något annat sätt. 4,5 poäng! Den får 4,5 och inte 5 poäng för att jag vill testa att äta en hel, och inte hälfta på en, en gång innan jag vill sätta full pott. Nu åt jag inte från pinnen som man "ska" och tja, jag vill testa den en gång till, så hade det kanske blitt full pott. Får göra det! Kcal-värdet ger dock mycket poäng!

Björn:
Sötlakrits + vanilj = gott! Gillar denna kombinationen, dock tycker jag att i denna glass är det för lite sötlakrits. Jag skulle gärna vilja ha lite mer insprängd i vaniljglassen. Glassen är lagom stor och jag tycker den har ett bra pris, även om jag inte kommer ihåg exakt, men tror den kostar runt 15 kr. Betyg: 3,75.

//Ronja och Björn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0