Wasa knäckebröd havre

Häromdagen kom jag på att man kanske kan ha i knäckebröd i yoghurten istället för müsli, blir kanske gott och så billigare också. Alltså testade jag, hittade ett knäckebröd som skulle smaka havre, som jag gillar, från Wasa. Detta brödet kostade ca 17-18 kronor på Willys tror jag, för 280 gram. Kcalinnehållet är 370 kcal/100 gram eller 60 kcal/skiva. Såhär tyckte jag om det:

När jag luktade luktade brödet bröd typ, inte så mycket. Lite sött. När jag smakade smakade det lite sött, gott bröd. Så mycket havresmak kände jag dock inte, det var inte så utmärkande smak på det. Ett gott bröd, men det utmärkte sig inte. Åt det först som det var och sen blandade jag i bitar i min yoghurt. När bitarna vart i yoghurten en stund blev de sega och goda, jag borde nog haft mindre bitar, för hela bitarna blev inte så, men det var gott. Får göra det nästa gång. Men tja, jag måste säga att det var inte lika gott som att ha flingor i yoghurten, det tyckte jag inte. Jag är inte så bra på matte, så jag har inte orkat räkna ut hur mycket billigare det blev heller, men så stor skillnad var det nog inte. Men en sak som var intressant var att det var mer protein (12 vs 9 g/100 g) i brödet än i Paulún-flingorna, lite kul. Det var också mindre kolhydrater (62 vs 66 g/100 g) i brödet... Så det var ju ett par fördelar. Mer fett också, vilket jag ser som en fördel, men ändå bara 10 kcal mer/100 gram... Så, det var ju bra. Inget socker heller, förstås.
Men, som sagt, hittills tycker jag det var godare med flingorna, men får testa göra mindre bitar av brödet, kanske låta det stå i kylen över natten med, såndär "Davos-gröt", typ. Får testa! Men, ja, det var ett gott bröd, men äter jag bröd är det nog så i yoghurten, inte så mycket annars, så det är ingen produkt jag kommer ha hemma alltid eller så, tror jag. Men ja, som sagt bra näringsvärden och det smakade bra, absolut, även om smaken kanske inte utmärkte sig så värst. Det får 3,5 poäng.


//Ronja

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0