Chicken drumsticks bbq, svensk fågel
Idag blev det kycklinglår till middag, de var egentligen menade att grilla, men man kan också tillaga dem i ugnen, som vi gjorde. De var färdigmarinerade och innehöll 160 kcal/100 gram. Där var också en sås till i föpackningen, den innehöll 275 kcal/100 gram. Det var bara en smaka-nytta för Ronja, Björn har ätit detta innan. Såhär tyckte Ronja:
När jag först luktade på kycklingen luktade den gott, den luktade grillat och sommar. De såg också goda ut, kycklingbenen, lite saftiga. När de började bli färdiga i ugnen luktade de ännu mer, jättegott. När jag sedan smakade var kyckligen väldigt saftig och god och skinnet smakade lite bränt och knaprigt och litegrann av någon saftig marinad, lite krydda, men särskilt mycket krydda kan jag inte påstå att jag kände, men kycklingen var som sagt saftig och god iaf.
Sen den där såsen man fick till, den skulle vara sötsur, såg ut som sötsur sås, den smakade väldigt sött, men ändå med lite krydda i, lite starkt. Den smakade nästan vindruvskräm, tyckte jag och lite parfymerat liksom! Väldigt lik vindruvskrämen jag gjorde för ca 2 månader sen, kom att tänka på den väldigt mycket. När man åt av såsen var där lite knastrigt som av socker. Det var allra mest det söta man kände och sen efteråt lite starkt. God! När man åt den själv var den god, när jag åt kyckling och sås tillsammans kände jag inte av såsen, då kunde den inte stå sig mot kycklingsmaken alls. Men den var god med grönsakerna också. Lite väl söt att ha till mat kanske, och då gillar jag ändå söt mat. Vet inte vad den hade passat bättre till iofs.
I betyg får kycklingen 4 poäng, för den var väldigt god och saftig och jag kände av någon marinad, men inte mycket. Hade marinaden smakat mer hade betyget kanske blivit högre, beroende på smak.
Såsen får 3,25 poäng. Den var jättegod, men jag tyckte den var väl söt för att passa till mat och vet som sagt inte vad den hade passat bättre till, ser inget riktigt användningsområde för den, plus att smaken försvann när man åt den tillsammans med köttet ändå så.
//Ronja
När jag först luktade på kycklingen luktade den gott, den luktade grillat och sommar. De såg också goda ut, kycklingbenen, lite saftiga. När de började bli färdiga i ugnen luktade de ännu mer, jättegott. När jag sedan smakade var kyckligen väldigt saftig och god och skinnet smakade lite bränt och knaprigt och litegrann av någon saftig marinad, lite krydda, men särskilt mycket krydda kan jag inte påstå att jag kände, men kycklingen var som sagt saftig och god iaf.
Sen den där såsen man fick till, den skulle vara sötsur, såg ut som sötsur sås, den smakade väldigt sött, men ändå med lite krydda i, lite starkt. Den smakade nästan vindruvskräm, tyckte jag och lite parfymerat liksom! Väldigt lik vindruvskrämen jag gjorde för ca 2 månader sen, kom att tänka på den väldigt mycket. När man åt av såsen var där lite knastrigt som av socker. Det var allra mest det söta man kände och sen efteråt lite starkt. God! När man åt den själv var den god, när jag åt kyckling och sås tillsammans kände jag inte av såsen, då kunde den inte stå sig mot kycklingsmaken alls. Men den var god med grönsakerna också. Lite väl söt att ha till mat kanske, och då gillar jag ändå söt mat. Vet inte vad den hade passat bättre till iofs.
I betyg får kycklingen 4 poäng, för den var väldigt god och saftig och jag kände av någon marinad, men inte mycket. Hade marinaden smakat mer hade betyget kanske blivit högre, beroende på smak.
Såsen får 3,25 poäng. Den var jättegod, men jag tyckte den var väl söt för att passa till mat och vet som sagt inte vad den hade passat bättre till, ser inget riktigt användningsområde för den, plus att smaken försvann när man åt den tillsammans med köttet ändå så.
//Ronja
Kommentarer
Trackback